Καλωσόρισμα προέδρου Ε.Ν.Ε.

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη τόσο για εμένα όσο και για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, η διοργάνωση του 8ου Πανελλήνιου και 7ου Πανευρωπαϊκού Επιστημονικού & Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη στις 7 – 10 Μαΐου 2015. Είμαστε βέβαιοι ότι το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει μία νέα ευκαιρία για μία επωφελή και εποικοδομητική επιστημονική συνάντηση που θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.

Ο στόχος του Συνεδρίου είναι διττός: να προωθήσει και να βελτιώσει τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά στην παροχή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη, και να προβάλλει τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Από την πλευρά μας, και εννοώ, το επιστημονικό προσωπικό, το διδακτικό δυναμικό, τους μάχιμους νοσηλευτές, τους φοιτητές, τους επαγγελματίες υγείας, καλούμαστε σ αυτό το συνέδριο να αναδείξουμε τον πολύπλευρο και ζωτικό μας ρόλο: α) την παροχή υψηλής ποιότητας νοσηλευτικών υπηρεσιών, β) την εμπράγματη συμβολή μας στη κοινωνική αλληλεγγύη, και γ) τη συμβολή μας στις εξελίξεις της Νοσηλευτικής Επιστήμης, στη διάδοση της γνώσης και της καλής πρακτικής.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων αποτελεί τον οδηγό και για τη φετινή μας προσπάθεια. Φιλοδοξούμε λοιπόν, ότι και το 8ο Πανελλήνιο και 7ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο μας, θα έχει την ίδια επιτυχία και θα συμβάλλει τόσο στην επιμόρφωση όσο και στην ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν τη Νοσηλευτική κοινότητα.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να βαδίσουμε με βήματα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, ενωμένοι και σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο της ουσιαστικής και πολύπλευρης νοσηλευτικής ενημέρωσης μέσα από αυτό το επιστημονικό και κοινωνικό γεγονός που θα υπογραμμίσει για άλλη μια φορά ότι οι νοσηλευτές, σε πείσμα των καιρών, μπορούν και θέλουν το καλύτερο.

Το Συνέδριο, παράλληλα με τις εργασίες του επιστημονικού προγράμματος θα δώσει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα συμμετοχής σε παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και πολλαπλές επιλογές αναψυχής.

Ελπίζουμε στην καθολική συμμετοχή όλων και σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη για την κορυφαία εκδήλωση της ένωσής μας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

Δημήτριος Σκουτέλης